torstai 19. lokakuuta 2023

 

Harrastukseni lolita 

Hei taas pitkästä aikaa! En ole keksinyt, mistä kirjoittaa mutta nyt olen taas täällä! Olette ehkä kuulleet sanan lolita ja jos näin on, tiedättekö mitä se tarkoittaa?

Lolita on Japanista lähtöisin oleva pukeutumistyyli, jossa näkyy 1700-luku ja 1800-luku, viktoriaanisuus ja rokokoon aika. Näkyypä siinä 1900-luvun alkukin! Siihen kuuluvat pitsit, röyhelöt, leveät hameet ja mekot ja ennen kaikkea naisellisuus isolla N-kirjaimella.

Lolita on monia tyylisuuntauksia. Yleisimmät näistä ovat Sweet lolita, joka on hempeilevä ja tyttömäinen, hiukan lapsenomainenkin. Classic lolita tuo enemmän historian tuntua vuosisatojen takaa ja ottaa siitä vaikutteita.

Gothic lolitaan kuuluvat tummemmat sävyt, mutta ei sillä ole silti mitään tekemistä goottien kanssa. Muitakin lolitatyylejä löytyy, esimerkiksi niin merimies- kuin rokki- ja punkkarisuuntaankin. Ja onpa miehillekin omia lolita-asujakin!

Seuraavaksi esittelen teille kuvia minusta Sweet lolita-asussa! Ostin mekon lolitamiitistä ja se on Cloudberryn Tuulian tekemä mekko.

Cloudberry Lady on suomalainen lolitamerkki ja nämä asut ja asusteet ovat upeita! Ne maksavat paljon, kuten lolitavaatteet yleensäkin. Siksi monet tekevät asunsa itse, mutta minä en osaa, valitettavasti.


Olimme Käsityö- ja hyvinvointimessuilla muutaman lolitatoverini kanssa ja ostimme, kuka nyt mitäkin, mutta minä ostin tällaisen söpön kukkaron.

Sitten kävimme syömässä ja otimme asukuvia. Hurjan hyviä, vai mitä? :) Mekon alla minulla oli valkoinen kauluspaita, sillä ulkona oli jo kylmä. Jalassa korkokengät ja tavalliset mustat legginsit.

Mitäpä tykkäätte? :) 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

  Harrastukseni lolita  Hei taas pitkästä aikaa! En ole keksinyt, mistä kirjoittaa mutta nyt olen taas täällä! Olette ehkä kuulleet sanan lo...